Super Floss is running???

Discussion in 'Fly Tying' started by Mike Ediger, Jan 30, 2014.

  1. Mike Ediger

    Mike Ediger Active Member

    Joined:
    Jul 10, 2004
    Messages:
    1,699
    Likes Received:
    325
    Location:
    Spokane, WA
    I just bought a new pack of Larva Lace Black Super Floss for tying chironomids. I coat almost all my floss 'mids with Hard as Nails or Super Glue and have never had a problem. However the color is running or bleeding so bad almost immediately after I put my Hard as Nails or Glue on it that it just ends up looking cloudy rather than clear and clean.
    Not sure the fish will care, but it sure looks ugly.
    Has any one else had this problem before? This doesn't happen with my older packs or the new red I picked up, so do you think this is a problem with black, or just this package?
    Any ideas?
     
  2. NCL

    NCL Active Member

    Joined:
    Jun 17, 2011
    Messages:
    419
    Likes Received:
    41
    Location:
    Northern California
    Not sure if this will help but Larva Lace used to produce a coating that was for their synthetic products. I have always used that products if I coated Larva Lace.
     
    Mike Ediger likes this.
  3. Mike Ediger

    Mike Ediger Active Member

    Joined:
    Jul 10, 2004
    Messages:
    1,699
    Likes Received:
    325
    Location:
    Spokane, WA
    Thanks NCL, I wasn't aware of that. I will see what I can find.
     
  4. Norm Frechette

    Norm Frechette Googlemeister

    Joined:
    Oct 16, 2004
    Messages:
    831
    Likes Received:
    548
    Location:
    Norwich, CT
    Home Page:
    it could be a poorly done dye job

    have you tried washing/rinsing the super floss to maybe remove any excess dye? its worth a try. or try a different brand